Aktuellt för medlemmar


Nu är FfdN:s Livsstilsutbildning för Dig med extremitetsskador avslutat! Till våren 2016 redovisas resultaten här.


NyheterLänkar

Kunskapscenter
www.Ex-Center.org

Bräcke diakoni
www.brackediakoni.se

Hjälpmedelsdatabas
www.TipBase.org

Dysnet - The online Dysmelia Network

 

Tillbaka

FfdN gratulerar Jonas Jacobsson till Bragdguldet!

Efter 16 OS-guld, 15 VM-guld, 24 EM-guld och ett 30-tal SM-guld, har Jonas Jacobsson som förste handikappidrottare utsetts till mottagare av Svenska Dagbladets Bragdmedalj, Bragdguldet.

”Det känns fantastiskt bra!”

Skyttekungen Jonas Jacobsson är den mest framgångsrike svenske paraolympiern genom tiderna. Han har tagit minst ett guld vid varje OS sedan 1980 och i Peking landade medaljskörden på tre guld. För den prestationen i Paralympics i Peking vann Jonas Jacobsson Bragdguldet. För första gången i prisets 83-åriga historia blev det en handikappidrottare som fick det.

– Det känns som ett erkännande, inte bara för mig, utan dels för skyttet som sport, men också för handikappidrotten naturligtvis, säger Jonas Jacobsson till TT.

Motiveringen: ”Svenska Dagbladet Bragdmedalj 2008 har tilldelats Jonas Jacobsson. För bragdartad upphämtning till guld i Paralympics – en sann skyttekung”

Rullstolsburne Jonas Jacobsson har bestämt sig för att fortsätta sin skyttesatsning till VM 2010. Däremot grunnar han fortfarande på om han ska satsa vidare mot OS i London 2012. I så fall kan det bli en dubbel satsning mot OS och Paralympics.

Enligt en intervju i Aftonbladet har han börjat träna så smått på liggande skjutning som finns med i det ordinarie OS-programmet.

– Men jag har ännu inte bestämt mig om jag ska göra den satsningen. Resultatmässigt hänger jag med, det är några detaljer i tekniken som jag måste justera för att kunna vara bland de bästa, säger han till Aftonbladet.

FfdN gratulerar till Bragdguldet och önskar Jonas lycka till i framtiden!