Aktuellt för medlemmar


Nu är FfdN:s Livsstilsutbildning för Dig med extremitetsskador avslutat! Till våren 2016 redovisas resultaten här.


NyheterLänkar

Kunskapscenter
www.Ex-Center.org

Bräcke diakoni
www.brackediakoni.se

Hjälpmedelsdatabas
www.TipBase.org

Dysnet - The online Dysmelia Network

 

Tillbaka

Inbjudan till demonstration i London

FfdN inbjuder sina medlemmar att demonstrera den 3:e oktober

Bäste neurosedynskadad!

Den 3 oktober, på Tysklands nationaldag, kommer det att vara en internationell demonstration framför den tyska ambassaden i London. Demonstrationen kommer att belysa problemet med kompensation för ”alla” N-skadade världen över. I Sverige har vi 2 personer som aldrig har fått någonting från läkemedelsindustrin. Finland har ytterligare 7-10 (siffror som FfdN jobbar med för att få bekräftade) neurosedynskadade som aldrig har blivit bekräftade.

IC/TA, International Contergan/Thalidomide Alliance, en grupp av personer/organisationer för oss N-skadade genomför demonstrationen för att belysa problemen med för låga skadestånd/uteblivet skadestånd/ej erkända N-skadade mm.

Du som är neurosedynskadad är hjärtligt välkommen att delta i demonstrationen. Vi vill uppmana så många som möjligt att delta i demonstrationen. Det vore också till stor hjälp om så många som möjligt tar med sina föräldrar, syskon, barn och vänner. Ju fler vi är, desto mer kan vi göra vår närvaro märkt.

Planen är att hela gruppen möts på Hotel Cadogan kl. 11.00. Vid 11.40 ger vi oss i väg i samlad trupp till den tyska ambassaden. Ett större antal utländska delegater från olika länder kommer att vara där för att uppvakta den tyska ambassadören, vilket ger oss chansen att visa vår beslutsamhet även för dessa personer.

Vid kl. 14.00 återvänder vi till Hotel Cadogan för lättare förfriskningar. Hotel Cadogan ligger på 75 Sloane Street, SW1X9SG och närmsta tunnelbanestation är Knightsbridge.

FfdN kommer att stå för max 2000 kronor/person, mot uppvisande av kvitto.

Vi som åker officiellt för FfdN kommer att bo på Hotell ”Park Plaza Riverbank”, London. Rummen kostar £ 135 inklusive frukost. Rum kan du boka via vår kontaktperson på hotellet, Robert Claesson. Adressen till hotellet är:

18 Albert Embankment
London SE1 7TJ
United Kingdom
T:+44(0)207958 80000
F:+44(0)2077692400
Email rclaesson@pphe.com

Resa kan du boka och betala via FfdN's resebyrå Carlson Wagonlit i Stockholm. Ring på 08-505 87610 och be att få prata med Estelle.

FfdN vill uppmana alla som har möjlighet att delta i demonstrationen! Vi vore tacksamma om ni som tänker delta meddelar detta till demonstrationsarrangören Olivia Gunston, på e-post olivia.icta@rocketmail.com

Vi hoppas att vi syns i London!

Med vänlig hälsning /Björn Håkansson (ordförande FfdN) med styrelse