Svart marknad i Kina

Det finns starka farvågor över att den ökande användningen kapar grogrund för en svart marknad. Bevisa finns för att skrupelfria svartabörshajar medvetet har sålt Neurosedyn som smärtstillande edel eller som en sömntablett.

I vissa mer avlägsna delarav Khina, tror många kroniskt sjuka att Neurosedyn har mystiska helande krafter - bland dem finns tusentals leprasjuka som har fått bestående men av sin sjukdom.

Orostecknen är många på att det finns ett växande antal av "gömda" och glömda Neurosedynskadade personer i Kinas avlägsna provinser, där myndigheterna skyller skadorna på andra orsaker.

En britisk smittskyddsläkare säger till Sunday Times: "Jag är övertygad om att det finns Neurosedynskadade i Kina, men deras skadorerkäns inte som varande orsakade av Neurosedyn och individerna hålls utanför offentlighetens ljus." Enligt Sunday Times så förnekar kinesiska myndigheter att man haft biverkningar av Neurosedynanvändningen och hävdar att deras tillförlitliga program för ultraljuds kontroll av gravida kvinnor skulle upptäcka fosterskador orsakade av Neurosedyn och att kvinnorna i sådana fall skulle erbjudas abort.